سفارش تبلیغ
صبا ویژن
انسان خطای آموزگارش را نشناسد، تا آنکه اختلاف [و دیگر نظرات] را بشناسد . [ایّوب علیه السلام]


ارسال شده توسط فرشاد مهدی پور در 86/7/24:: 8:7 عصر

سه‌شنبه، حدود ساعت ۹ صبح ولادیمیر پوتین، پس از جنجال‌سازی وسیع رسانه‌ای روس‌ها و غربی‏ها به تهران آمد؛ ورود با تاخیر او، موجب حرف و حدیث‌های فراوانی شده بود. 

این تصویر، نشانه یک اقدام خلاف عرف جمهوری اسلامی است و شاید نوعی اهانت؛ آن هم فردای جنگ روانی گسترده و باج‌خواهی‌های عجیب روس‏ها. و  احتمالا کسی در جایی به این رفتار حداقل اعتراضی هم نکرده است!


کلمات کلیدی :

ارسال شده توسط فرشاد مهدی پور در 86/7/7:: 10:0 عصر

در دی ماه سال ۳۲، رییس اداره اطلاعات سفارت آمریکا در تهران نامه‌ای خطاب به استاد علی‌اکبر دهخدا می‌فرستد و از او برای برای مصاحبه با رادیو صدای آمریکا دعوت به عمل می‌آورد. متن این نامه‌نگاری خواندنی تاریخی به این شرح است:

19 دی 1332/ خیابان ایرانشهر، فیشرآباد، تهران

آقای محترم- صدای آمریکا در نظر دارد برنامه ای از زندگانی دانشمندان و سخنوران ایرانی، در بخش فارسی صدای آمریکا از نیویورک پخش نماید. این اداره جنابعالی را نیز برای معرفی به شنوندگان ایرانی برگزیده است. در صورتی که موافقت فرمایید، ممکن است کتباً یا شفاهاً نظر خودتان را اطلاع فرمایید تا برای مصاحبه با شما ترتیب لازم اتخاذ گردد. ضمناً در نظر است که علاوه بر ذکر زندگانی و سوابق ادبی سرکار، قطعه‏ای نیز از جدیدترین آثار منظوم یا منثور شما پخش گردد. بدیهی است صدای آمریکا ترجیح می‏دهد که قطعۀ انتخابی سرکار، جدید و قبلاً در مطبوعات ایران درج نگردیده باشد. چنانچه خودتان نیز برای تهیه این برنامه جالب، نظری داشته باشید، از پیشنهاد سرکار حسن استقبال به عمل خواهد آمد.     با تقدیم احترامات فائقه/ سی. ادوارد. ولز/ رئیس ادارۀ اطلاعات سفارت کبرای آمریکا

جناب آقای سی. ادوارد. ولز/ رئیس ادارۀ اطلاعات سفارت کبرای آمریکا

نامه مورخه 19 دیماه 1332 جنابعالی رسید، و از اینکه این ناچیز را لایق شمرده اید که در بخش فارسی صدای آمریکا از نیویورک، شرح حال مرا انتشار بدهید متشکرم. شرح حال من و امثال مرا در جراید ایران و رادیوهای ایران و بعضی از دول خارجه، مکرر گفته اند. اگر به انگلیسی این کار می شد، تا حدٌی مفید بود؛ برای اینکه ممالک متحدۀ آمریکا، عده ای از مردم ایران را بشناسند. ولی به فارسی، تکرار مکرٌرات خواهد بود، و به عقیده من نتیجه ندارد. و چون اجازه داده اید که نظریات خود را در این باره بگویم و اگر خوب بود حسن استقبال خواهید کرد، این است که زحمت می دهم، بهتر این است که ادارۀ اطلاعات سفارت کبرای آمریکا به زبان انگلیسی، اشخاصی را که لایق می داند معرفی کند. و بهتر از آن این است که در صدای آمریکا به زبان انگلیسی برای مردم ممالک متحده شرح داده شود که در آسیا مملکتی به اسم ایران هست که خانه های قراء و قصبات آنجا، در، و صندوق های آنها قفل ندارد، و در آن خانه ها و صندوق ها طلا و جواهرات هم هست، و هر صبح مردم قریه، از زن و مرد به صحرا می روند و مشغول زراعت می شوند، و هیچ وقت نشده است وقتی که به خانه برگردند، چیزی از اموال آنان به سرقت رفته باشد. یا یک شتردار ایرانی که دو شتر دارد و جای او معلوم نیست که در کدام قسمت مملکت است، به بازار ایران می آید و در ازای «پنج دلار» دو بار زعفران یا ابریشم برای صد فرسخ راه حمل می کند و نصف کرایه را در مبداء و نصف دیگر آن را در مقصد دریافت می‏دارد و همیشه این نوع مال التجاره ها سالم به مقصد می رسد. و نیز دو تاجر ایرانی، صبح شفاهاً با یکدیگر معامله می‏کنند و در حدود چند میلیون، و عصر خریدار که هنوز نه پول داده است و نه مبیع آن را گرفته است، چند صد هزار تومان ضرر می کند. معهذا هیچ وقت آن معامله را فسخ نمی کند و آن ضرر را متحمل می شود. اینهاست که از این گوشه آسیا شما می توانید به ملت خودتان اطلاعات بدهید، تا آنها بدانند در اینجا به طوری که انگلیسی‏ها ایران را معرفی کرده اند، یک مشت آدمخوار زندگی نمی‏کنند، و از طرف دیگر به فارسی، به عقیدۀ من خوب است که در صدای آمریکا، طرز آزادی ممالک متحده آمریکا را در جنگ های استقلال، به ایرانیان بیاموزید و بگویید که چگونه توانسته‏اید از دست استعمار خلاص شوید؟ و تشویق کنید که واشنگتن‏ها و فرانکلن‏ها در ایران، برای حفظ استقلال از همان طرق بروند. در خاتمه با تشکر از لطف شما احترامات خود را تقدیم می‏دارد.

علی‏اکبر دهخدا


کلمات کلیدی :

ارسال شده توسط فرشاد مهدی پور در 86/7/3:: 1:0 عصر

محمود احمدی‏نژاد، شامگاه دوشنبه به وقت تهران (13 و سی دقیقه به وقت محلی)، در دانشگاه کلمبیا حاضر شد و در جمع حاضران سخنرانی کرد.

پیش از سخنان رییس‏جمهوری، لی بورینگر، رییس این دانشگاه (فردی که در تصویر با احمدی نژاد دست می دهد) در اظهاراتی نه چندان معمول، احمدی نژاد را با عباراتی غیرمودبانه و کنایه‏آمیر مورد انتقاد قرار داد و اتهامات متعددی در نطق طولانی‏اش متوجه رییس جمهوری کرد. سخنرانی رییس‏جمهوری بیشتر رویکردی علمی داشت و حدود 30 دقیقه به طول انجامید. برخی از حاضران می‏کوشیدند در میان سخنان وی، با هیاهو مانع از ادامه جلسه شوند.

PhotoPhotoPhoto

هم‏زمان جرج دبلیو بوش، در گفت‏وگو با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز (وابسته به پنتاگون)، حضور احمدی‏نژاد در کلمبیا را نمادی از عظمت آمریکای آزاد خواند. از سوی دیگر، تسیپی لیونی وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی، تظاهراتی را در نیویورک علیه محمود احمدی نژاد رییس جمهوری ایران در اعتراض به اجازه دادن دانشگاه کلمبیا به وی برای سخنرانی در آن دانشگاه، هدایت می کرد که با همه تبلیغات، چند صد نفری بیش‏تر در آن شرکت نکردند.


کلمات کلیدی :

درباره
صفحات دیگر